Inspiratie


Sporten bij het Centrum voor Dienstverlening

Sporten bij het Centrum voor Dienstverlening

Het CVD biedt maatschappelijke opvang en wonen en opvang aan volwassenen voor wie een eigen woning niet vanzelfsprekend is. Het CVD biedt een breed pakket aan opvang en begeleiding aan deze volwassenen en jongeren van 18 jaar en ouder. Het gaat hierbij om nachtopvang, begeleid wonen in een voorziening, een verpleegafdeling, maar ook om begeleiding aan mensen die weer zelfstandig wonen. Sinds 2010 is het CVD actief betrokken bij een pilot van het project MeeDoen! Sport en Bewegen van de Federatie Opvang.
Meer Sporten bij het Centrum voor Dienstverlening

Fier Sports Academy

Sport is bij Fier Fryslân onderdeel van de behandeling. Iedereen die bij Fier in de opvang verblijft, krijgt een sportprogramma aangeboden. De meiden en vrouwen in de opvang volgen een weerbaarheidstraining (Taekwon-Do) en nemen deel aan psychomotore therapie en fitnesslessen. Nadat ze een intern beweegprogramma van tien weken hebben afgerond, mogen ze een sport bij een reguliere sportclub uitkiezen.
Meer Fier Sports Academy

Sport en krachtgericht werken bij HVO-Querido

Sport en krachtgericht werken bij HVO-Querido

De startbijeenkomst van het project MeeDoen! Sport en bewegen van de Federatie Opvang in 2010 is door HVO-Querido onmiddellijk positief ontvangen. De instelling in Amsterdam had de methodiek Krachtgericht werken ingevoerd en het programma sport en bewegen bood uitstekende mogelijkheden om hier uitwerking aan te geven. Sport en bewegen werd ervaren als een sterk middel om de methodiek mede vorm te geven en dit is intussen in de praktijk ook gebleken.
Meer Sport en krachtgericht werken bij HVO-Querido

Softbal bij Humanitas Onder Dak

Softbal bij Humanitas Onder Dak

HOD heeft een traditie met sporten en bewegen. Zij organiseren al geruime tijd een softbaltoernooi samen met het Stedelijk Lyceum Enschede en de Honk- en softbalvereniging Tex Town Tigers.
Meer Softbal bij Humanitas Onder Dak

Coördinator Sport bij Kompaan en de Bocht

Karin van Loon is, als Coördinator Sport, binnen Kompaan en de Bocht verantwoordelijk voor de sport- en beweegactiviteiten. Een speciale functie voor 20 uur per week gericht op het onderwerp sport. Karin vertelt over haar ervaringen met sport en bewegen binnen de instelling.
Meer Coördinator Sport bij Kompaan en de Bocht

Pilot voor kinderen bij Toevluchtsoord

Pilot voor kinderen bij Toevluchtsoord

Bij Toevluchtsoord in Groningen heeft sport en bewegen een vaste plaats binnen de gehele sociale activering/participatie. Er wordt al 5 jaar op deze manier gewerkt en het is een onderdeel geworden van de geboden hulpverlening. In Emmen is er pilot van start gegaan om sport en bewegen voor kinderen mogelijk te maken.
Meer Pilot voor kinderen bij Toevluchtsoord