Sportdag Papendal

Sportdag Papendal 2013 weer een groot succes


Op woensdag 21 augustus 2013 vond voor de 3e keer de landelijke Sport- en Beweegdag voor cliënten in de opvang plaats. Ruim 1000 cliënten hebben in de ochtend mee gedaan aan allerlei sportieve en creatieve workshops en in de middag aan toernooien als voetbal, volleybal en softbal.

Naast sporten heeft iedereen kunnen genieten van een drumshow tijdens de opening, de prijsuitreiking en een geweldig optreden van de band van HVO Querido.Voor de allerkleinsten was er ook een leuk programma opgesteld. En er was zoals gebruikelijk een heerlijke bbq als afsluiting van de dag.

Dit jaar was er ook aandacht voor alfabetisering. De Federatie Opvang en de Stichting Lezen en Schrijven zijn gaan samenwerken om geletterdheid in de opvang te vergroten. Goed kunnen lezen en schrijven is ook van belang om mee te kunnen doen aan de hedendaagse samenleving. Tijdens de sportdag konden deelnemers een taaltest doen in een speciaal hiervoor ingerichte Taaltent.

Bedankt
De Federatie Opvang bedankt het ministerie van VWS en de Provincie Gelderland. Zij hebben door hun ondersteuning, gezamenlijk met enkele sponsoren, het evenement mede mogelijk gemaakt. Dank ook aan sponsoren ABN-AMRO, DHL Freight, Van Swieten, Gerlach en Indicia en de leveranciers die ons gereduceerde tarieven in rekening brachten. En aan Iriszorg, zij hebben de computers in de taaltent geleverd.

Er was weer een heel team met vrijwilligers van onder andere ABN AMRO, DHL en VWS aanwezig. Fantastisch dat zij ons ook dit jaar opnieuw hebben geholpen om de sportdag mee te organiseren. Bedankt!

Foto’s
Er zijn tijdens de sportdag heel veel foto’s gemaakt. Deze  foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina.

 


 

Op 21 augustus 2013 vindt voor de 3e keer de Sport- en Beweegdag op Papendal plaats. Hét evenement voor cliënten in de opvang. Ook dit jaar kunnen cliënten in de ochtend deelnemen aan allerlei workshops, zoals judo, boogschieten en BMX’en. In de middag zijn er onder andere voetbal-, volleybal-  en softbaltoernooien. En er is natuurlijk ook een gezellig programma voor de kinderen, speciale activiteiten alleen voor vrouwen, muziek en entertainment. En een BBQ!

Naast sportieve activiteiten zijn er dit jaar ook creatieve activiteiten, namelijk rappen, percussie en capoeira. Ook is er aandacht voor vrijwilligerswerk en alfabetisering. Niet alleen sporten en bewegen, maar ook andere vormen van meedoen komen dus dit jaar aan bod.
   
Bekijk de flyer van de Sport- en Beweegdag
Bekijk de poster van de Sport- en Beweegdag

Inschrijving start op 20 juni a.s. op papendal.meedoen.info
Instellingen van de Federatie Opvang kunnen hun cliënten vanaf 20 juni via www.meedoen.info inschrijven. De inschrijving sluit op 24 juli. Ook dit jaar vragen wij een eigen bijdrage van € 15 (excl. btw) per deelnemer. Begeleiders en kinderen betalen geen eigen bijdrage. Ervaring leert dat het animo voor de sportdag groot is. Zorg er dus voor dat jullie instelling snel wordt ingeschreven.

Bekijk het programma van Papendal 2013
Bekijk het dagprogramma van Papendal 2013