Zij steunen ons

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit personen die de doelstellingen van het programma Sport en Bewegen onderschrijven en hieraan heel graag hun naam willen verbinden. De Federatie Opvang vindt het fantastisch dat deze mensen laten zien dat zij de cliënten van de opvang steunen met hun sportieve missie.

 • Drs. Remco Boer

  Drs. Remco Boer

  Directeur NISB

  ‘Zullen we samen een positieve beweging op gang brengen: een beweegepidemie? Dus: deelnemen aan sporten beweegactiviteiten wordt de positieve norm. Een actieve leefstijl is hot en hip. Ik geloof in de kracht van sport, ook omdat ik het zelf ook heb ervaren in mijn moeilijke puberteit en de jaren daarna: een beweeglijk, sportief leven maakt je gelukkiger en je leven rijker. En juist kwetsbare mensen kunnen deze steun in de rug extra goed gebruiken. Daar zet ik me graag voor in.’

 • Wiljan Vloet

  Wiljan Vloet

  Directeur Sparta

  ‘Sport is een uitstekend middel om het gedrag te beïnvloeden c.q. te veranderen. Tijdens sport laat je het een en ander van jezelf zien. Het is aan de ander om dat te ontdekken waardoor je uitstekend beïnvloed kunt worden. Door deze juiste beïnvloeding (maatwerk) verandert het gedrag op een natuurlijke wijze. Dit zag ik in de hulpverlening maar ook in de topsport.’

 • Arnold Vanderlyde

  Arnold Vanderlyde

  3-voudig Europees Kampioen Boksen en 3-voudig Olympisch bronzen medaillewinnaar

  “De kracht van sport is groot. Juist voor mensen die kwetsbaar zijn, kan sport veel betekenen. Gezonder en sterker worden, beter in je vel zitten en meer gevoel van eigenwaarde ontwikkelen. Allemaal zaken die maken dat je beter mee kunt doen in de samenleving. Ik spreek uit ervaring en gun juist kwetsbare mensen deze positieve impuls! Daarom ben ik lid van het comité van aanbeveling van Sport en Bewegen.”

 • Prof. dr. Judith Wolf

  Prof. dr. Judith Wolf

  Hoogleraar maatschappelijke vraagstukken

  'Werken aan eigen herstel betekent ook werken aan de eigen gezondheid en een goede conditie. In het zoeken en benutten van belangrijke bronnen voor een leven dat de moeite waard is geleefd te worden vormen sport en bewegen daarom onmisbare schakels.'

 • Prof. dr. Paul Schnabel

  Prof. dr. Paul Schnabel

  Voormalig directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en hoogleraar aan de Universiteit Utrecht

  ‘Meedoen is meer doen en daarom erg belangrijk, juist als je kwetsbaar bent. Meedoen kan moeilijk zijn, maar is versterkend en verrijkend, zowel voor jezelf als voor wie met jou meedoet.’

 • Jos van der Lans

  Jos van der Lans

  Cultuurpsycholoog en publicist (oud senator Groen Links)

  Als journalist zit ik lange tijd achter mijn beeldscherm. En als journalist werd ik tien jaar geleden dikker en dikker. En dikker. Op een dag ben ik gaan hardlopen bij een clubje. En ik werd niet alleen weer dunner, maar kreeg er vanzelf een hoop vrienden bij. Ik liep zelfs twee keer de marathon. En als ik nu met schrijven vastloop achter mijn beeldscherm, dan trek ik mijn renschoenen aan en ga hardlopen. Als ik na een uurtje terugkom, schrijf ik als vanzelf mijn stuk af. Een heerlijk gevoel. Dat gun ik iedereen. Bewegen houdt de geest lenig (en de buik op zijn plaats).

 • Willem van Leeuwen

  Willem van Leeuwen

  Voorzitter Buurtalliantie

  "Door te sporten ben je niet alleen gezond bezig maar ontmoet je ook mensen. Mensen uit je buurt die je anders niet ziet. Mensen waarmee je samen de buurt maakt. Een buurt waar het goed wonen is, maak je samen met anderen. Goed wonen is beter leven. Sporten in en met de buurt dus!"

 • Clémence Ross

  Clémence Ross

  voormalig directeur NISB

  “Er is niks mooiers dan een kind gelukkig te zien worden van een leuke sportactiviteit of een gezellige spelmiddag. In dat sportshirtje of dat trainingspak bén je iemand, is er ineens een applausje voor jou. Zonder bewegen en sporten is goed opgroeien niet denkbaar.”

 • Tineke Bartels

  Tineke Bartels

  Bestuurslid NOC*NSF

  "Meedoen! Daar is eigenlijk alles mee gezegd. Sporten en bewegen is supergoed voor je en ontzettend leuk!"

 • Dr. Catharina Th. Bakker

  Dr. Catharina Th. Bakker

  Historica (auteur van onder andere het boek ‘’Opvang en zorg onder één dak’’)

  "Veel mensen staan in het dagelijks leven aan de zijlijn. Door omstandigheden nemen ze geen deel aan het normale sociale verkeer. Mee Doen! geeft hen een duwtje in de rug. Op het sportveld, omringd door mensen die kampen met dezelfde moeilijkheden, is het de strijd om de beker die telt, niet de dagelijkse sores. Je kunt je uitleven, je grenzen verleggen en je geest verruimen. En je merkt: samen sta je sterk. Kortom: beweging is goed voor de mens en sport verbroedert. Dat weten we al heel lang. Daarom steun ik dit project."

 • Trinko Keen

  Trinko Keen

  Ex-sporter en directeur Jeugdsportfonds

  “Sport brengt mensen samen, geeft eigenwaarde, doel en gezondheid en is vooral ontzettend leuk! Ik heb in mijn eigen sportvereniging, waar ik ben opgegroeid, gezien wat sport betekent voor mensen. Ik heb er goed leren tafeltennissen, maar nog belangrijker heb ik veel eigenwaarde, sociale waarden en natuurlijk een gezonde levensstijl geleerd. Veel mensen, soms ook eenzame mensen vinden hun plek in sport. Uiteindelijk moet iedereen het zelf doen, maar de bagage die sport letterlijk spelenderwijs geeft, helpt en geeft kracht.”

 • Jochem Uytdehaage

  Jochem Uytdehaage

  Tweevoudig Olympisch Kampioen schaatsen

  Als oud schaatser weet ik als geen ander wat sport voor ieder mens kan betekenen. In fysieke fitheid, maar ook voor welzijn en het vrije gevoel in het hoofd. Sport is goed voor een ieder!